De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Rapportage Independent Samples t-test (APA)

Onafhankelijke vs afhankelijke t-test

De independent samples t-test of onafhankelijke t-toets vergelijkt twee gemiddelden uit twee onafhankelijke groepen met elkaar. Dat betekent dat de mensen die in groep 1 meedoen niet in groep 2 meedoen. Het tegenovergestelde hiervan in de paired samples t-test (afhankelijke t-test). Hierbij is er sprake van één groep die twee keer gemeten wordt. Dus de twee gemiddelden die je vergelijkt zijn verschillende metingen van dezelfde groep.

Nu we weten wat we vergelijken hebben moeten we nog rapporteren. Dit doen we volgens de APA-normen, deze kan je zien als schrijfregels voor de rapportage van onderzoeksresultaten. Ze dienen netjes uitgevoerd te worden, net zoals dat spellingsregels nageleefd behoren te worden in een onderzoek.

In ons voorbeeld van de onafhankelijke t-test waren we niet voldoende overtuigd (met 95% of meer)

om de H0 (nulhypothese) te verwerpen en de HA (Alternatieve Hypothese, ook wel H1 genoemd) aan te nemen. Dus we nemen de H0 aan en verwerpen de HA omdat er geen verschil is tussen Klas A en klas B in het gemiddelde cijfer. We noteren onze resultaten in de APA richtlijnen als volgende:

 

Klas B (M = 7,082; SD = 1,6862) bleek gemiddeld een hoger cijfer gehaald te hebben dan klas A (M = 6,574; SD = 1,7868). Dit verschil was niet significant: t (113) = -1,568, p = 0,120.

Bij het hanteren van de APA regels moet ook rekening gehouden worden met schuingedrukt, komma’s en punten. Het is een precies werkje! De letters zijn in dit geval schuingedrukt en de cijfers gewoon recht.

Kom je er niet uit met de rapportage van Independent Samples t-test? Check dan onze online spoedbegeleiding of wat we nog meer voor je kunnen betekenen!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding