Rapportage T-Test APA

Moeite met het rapporteren van een T-test?

Rapportage Independent Samples t-test (APA)

Onafhankelijke vs afhankelijke t-test

De independent samples t-test of onafhankelijke t-toets vergelijkt twee gemiddelden uit twee onafhankelijke groepen met elkaar. Dat betekent dat de mensen die in groep 1 meedoen niet in groep 2 meedoen. Het tegenovergestelde hiervan in de paired samples t-test (afhankelijke t-test). Hierbij is er sprake van één groep die twee keer gemeten wordt. Dus de twee gemiddelden die je vergelijkt zijn verschillende metingen van dezelfde groep.

Nu we weten wat we vergelijken hebben moeten we nog rapporteren. Dit doen we volgens de APA-normen, deze kan je zien als schrijfregels voor de rapportage van onderzoeksresultaten. Ze dienen netjes uitgevoerd te worden, net zoals dat spellingsregels nageleefd behoren te worden in een onderzoek.

Voorbeeld APA-Rapportage Independent Samples t-test

In ons voorbeeld van de onafhankelijke t-test waren we niet voldoende overtuigd (met 95% of meer)

om de H0 (nulhypothese) te verwerpen en de HA (Alternatieve Hypothese, ook wel H1 genoemd) aan te nemen. Dus we nemen de H0 aan en verwerpen de HA omdat er geen verschil is tussen Klas A en klas B in het gemiddelde cijfer. We noteren onze resultaten in de APA richtlijnen als volgende:

Klas B (M = 7,082; SD = 1,6862) bleek gemiddeld een hoger cijfer gehaald te hebben dan klas A (M = 6,574; SD = 1,7868). Dit verschil was niet significant: t (113) = -1,568, p = 0,120.

Bij het hanteren van de APA regels moet ook rekening gehouden worden met schuingedrukt, komma’s en punten. Het is een precies werkje! De letters zijn in dit geval schuingedrukt en de cijfers gewoon recht.

Martin van Leerdam

Geschreven door:

Martin van Leerdam
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met SPSS? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap met SPSS!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan SPSSHandboek jou helpen?

Wij helpen je graag met het rapporteren van je output! Wil je gewoon met iemand samen eraan zitten die uitlegt hoe het werkt?

Check onze SPSS begeleiding! Heb je een SPSS opdracht gemaakt of je data van je scriptie geanalyseerd maar ben je er niet zeker van en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Wil je weten hoe wij te werk gaan? Check dan onze werkwijze.WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons nu een bericht!


Contact
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht