De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Rapportage Independent Samples t-test (APA)

Onafhankelijke vs afhankelijke t-test

De independent samples t-test of onafhankelijke t-toets vergelijkt twee gemiddelden uit twee onafhankelijke groepen met elkaar. Dat betekent dat de mensen die in groep 1 meedoen niet in groep 2 meedoen. Het tegenovergestelde hiervan in de paired samples t-test (afhankelijke t-test). Hierbij is er sprake van één groep die twee keer gemeten wordt. Dus de twee gemiddelden die je vergelijkt zijn verschillende metingen van dezelfde groep.

Nu we weten wat we vergelijken hebben moeten we nog rapporteren. Dit doen we volgens de APA-normen, deze kan je zien als schrijfregels voor de rapportage van onderzoeksresultaten. Ze dienen netjes uitgevoerd te worden, net zoals dat spellingsregels nageleefd behoren te worden in een onderzoek.

In ons voorbeeld van de onafhankelijke t-test waren we niet voldoende overtuigd (met 95% of meer)

om de H0 (nulhypothese) te verwerpen en de HA (Alternatieve Hypothese, ook wel H1 genoemd) aan te nemen. Dus we nemen de H0 aan en verwerpen de HA omdat er geen verschil is tussen Klas A en klas B in het gemiddelde cijfer. We noteren onze resultaten in de APA richtlijnen als volgende:

 

Klas B (M = 7,082; SD = 1,6862) bleek gemiddeld een hoger cijfer gehaald te hebben dan klas A (M = 6,574; SD = 1,7868). Dit verschil was niet significant: t (113) = -1,568, p = 0,120.

Bij het hanteren van de APA regels moet ook rekening gehouden worden met schuingedrukt, komma’s en punten. Het is een precies werkje! De letters zijn in dit geval schuingedrukt en de cijfers gewoon recht.

Kom je er niet uit met de rapportage van Independent Samples t-test? Check dan onze online spoedbegeleiding of wat we nog meer voor je kunnen betekenen!

Voor als je met je handen in het haar zit!

Toets keuze en berekening (statistiek en SPSS)

Is statistiek zowat Chinees voor je? Geen nood, wij helpen je om de juiste toetsen te kiezen en te te begrijpen zodat jij weer verder kan

Nodige bevestiging in je keuzes

Statistiek onder de knie krijgen betekent veel keuzes en fouten maken. Wij bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een statistiektentamen kan voor veel stress zorgen. We gaan samen aan de slag zodat jij klaar bent voor dat tentamen gaat!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

Wat kan je verwachten van de statistiekbegeleider

Onze methode in één minuut

0 studenten
(meer zelfs) zijn je voorgegaan
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding