Functie

Eigenaar & scriptiebegeleider

Stijn’s methode

Mijn methode is erop gericht om jouw zelfredzaamheid te vergroten door je kritisch te bevragen (of feedback te geven) over de door jou gemaakte keuzes in je scriptie. Dit doe ik op een leuke/humoristische manier zodat je zelfs “vergeet” dat je het moeilijk vindt. Hierdoor ben jij in staat elke keuze die je hebt gemaakt in je scriptie te beargumenteren in bijvoorbeeld het gesprek met je begeleider of tijdens je verdediging. Laat ik het zo zeggen: de kans dat jij een vraag moet beantwoorden die ik je nog niet hebt gesteld is nihil :-).

Achtergrond van Stijn

In augustus 2010 heb ik Afstudeerbegeleider opgericht. De reden hiervoor was dat ik vaak studenten tegen kwam die ondersteuning konden gebruiken tijdens hun afstuderen of het schrijven van hun scriptie. ​Tijdens mijn studie Economische Psychologie heb ik mij het programma SPSS eigen gemaakt. In deze periode werd ik al vaak door medestudenten gevraagd om met hun bachelor- of masterscriptie mee te kijken zodat zij konden afstuderen. Dit heeft ertoe geleid dat ik samen met een docent een korte cursus SPSS heb gegeven aan de NHTV. Ook doceerde ik wiskunde op een middelbare school aan tweede- en derdejaars leerlingen op HAVO/VWO-niveau.

Toen een goede vriendin van mij een statistiek tentamen moest maken aan de UvA, stelde ik voor haar te helpen. Dat bleek goed uit te pakken en zij raadde mij aan om bijles te gaan geven. Door briefjes op de VU en de UvA op te hangen had ik al snel meerdere studenten die ik met succes heb geholpen met hun afstuderen. Ik kwam erachter dat het mijn passie is om in de stof van een scriptie te duiken en studenten te helpen afstuderen. Door deze passie en opgedane ervaring, ben ik in staat om kritisch naar bijvoorbeeld een scriptie of afstudeeropdracht te kijken en je verder te helpen door concrete en bruikbare feedback te geven.

Mijn visie is verder dat afstuderen en het schrijven van jouw scriptie een leerzame en leuke periode moet zijn waar je later in je leven met veel plezier aan terug denkt. Om te voorkomen dat afstuderen een moeilijke periode van stress en frustratie wordt heb ik afstudeerbegeleider.nl opgericht. Je staat voor belangrijke keuzes in je leven, wil aan de slag bij je eerste “echte” werkgever en dan zit je er niet op te wachten om vast te lopen met je scriptie of onnodig lang over je afstuderen te doen! Mijn missie is daarom jou tijdens je afstuderen te begeleiden en bij te staan zodat jij op een gestructureerde en efficiënte manier afstudeert en jij je kunt richten op je beginnende carrière!