Constructieve feedback op je SPSS analyses nodig?

Bezig met je SPSS data-analyse maar twijfel je of het klopt? Laat er dan een SPSS expert feedback op geven! Wanneer je al een eind op weg bent met je analyses, maar nog onzeker bent over bijvoorbeeld het argumentatieniveau of de verwerking van resultaten, kunnen wij je verder helpen. We geven je constructieve feedback zodat jij weer handvatten hebt om verder te werken en met meer zekerheid te stellen of je op de goede weg zit. Kom je liever langs voor feedback, kies dan voor persoonlijke begeleiding!

Omdat het fundamentele uitgangspunt van Afstudeerbegeleider is om mensen te ontplooien, zullen wij in je scriptie niets zomaar aanpassen of herschrijven. We geven constructieve feedback en doen suggesties voor verbetering. Het is aan jou om te bepalen hoe je ons commentaar in je scriptie verwerkt. Zo blijft je scriptie echt jouw eigen prestatie.

In overleg met jou wordt bepaald hoeveel tijd hieraan besteed wordt. Ook kunnen we bespreken of er bepaalde onderdelen zijn die extra aandacht behoeven, of waar je onzeker over bent. Indien je dit van tevoren inplant beginnen we meteen bij ontvangst van jouw analyse! Overleg je liever online met een van onze begeleiders? Ga naar Online begeleiding! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of lees over onze werkwijze.

De feedback wordt door één van de SPSS experts van Afstudeerbegeleider gegeven. Lees hier meer over wie dat zijn!

Van tevoren maken we een inschatting hoe lang we met de feedback bezig zijn zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Lees hier meer over onze tarieven.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding

Wat is een probleemstelling precies?

De probleemstelling is een duidelijke en kernachtige omschrijving van een probleem. De probleemstelling geeft de lezer een helder beeld van welk probleem centraal staat in jouw scriptie.

Om te zorgen dat jij de moed in je scriptie niet verliest bij het formuleren van de probleemstelling, leggen we je hier uit wat een probleemstelling precies is en waar je allemaal op moet letten bij het formuleren van een probleemstelling.

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Het formuleren van een probleemstelling betekent dat je in één zin formuleert waar de opdrachtgever mee worstelt. Er zijn onder andere (1) verklarende, (2) adviesgerichte, (3) beschrijvende en (4) evaluerende probleemstellingen.

Bij het eerste type probleemstelling ben je op zoek naar een oorzaak of gevolg van een bepaald probleem. Bij het tweede type probleemstelling geef je een advies dat gericht is op het oplossen van een bepaald probleem. Bij het derde type probleemstelling presenteer je feiten en cijfers die een lezer van je scriptie inzicht geven in een bepaald probleem. Bij het vierde type probleemstelling vel je een oordeel over een bepaald probleem.

Aan de hand van professionele persoonlijke begeleiding kan Afstudeerbegeleider je helpen met het definiëren van een passend probleemstelling voor jouw scriptie. Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met het opstellen van je probleemstelling.

Je schrijft een probleemstelling om duidelijk te maken wat het doel van je scriptie is. Dit is niet alleen prettig voor iemand die je scriptie leest, maar ook voor jezelf omdat het je helpt je focus te houden op dat wat je probeert op te lossen met je onderzoek.

Het formuleren van een sterke probleemstelling is zeer belangrijk. Het helpt de lezer van je scriptie in een oogopslag te zien waar je scriptie om draait. Hierdoor wordt het direct duidelijk voor een lezer wat de relevantie van jouw scriptie voor hem/haar is.

Afstudeerbegeleider kan je, doormiddel van professionele persoonlijke begeleiding, helpen met het formuleren van een sterke probleemstelling. Op deze manier zorg je er samen met Afstudeerbegeleider voor dat je scriptie een succes wordt!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

De probleemstelling komt direct na je inleiding en aanleiding (zie onderstaand overzicht van scriptie onderdelen). In de inleiding en aanleiding schets je de context waarin het probleem zich voordoet en beargumenteer je waarom juist dit probleem nou zo urgent is. In sommige scripties maak je ook gebruik van een probleemanalyse en dan is de probleemstelling de afsluiting hiervan.

 1. Abstract
 2. Samenvatting
 3. Inleiding
 4. Aanleiding
 5. Probleemstelling
 6. Doelstelling
 7. Hoofdvraag
 8. Interne & externe analyse
 9. Onderzoeksvraag
 10. Theoretisch kader
 11. Conceptueel model
 12. Deelvragen
 13. Hypothesen
 14. Onderzoeksmethode
 15. Resultaten & analyse
 16. Conclusie
 17. Discussie
 18. Aanbevelingen
 19. Literatuurlijst

Waar het eigenlijk op neerkomt is dat je op een bepaald moment stelt: “dat gezegd hebbende, is dit dus het probleem waar ik mij op ga focussen in deze scriptie.” Je probleemstelling komt vóór je doelstelling en je hoofdvraag, omdat de doelstelling en hoofdvraag voortvloeien uit je probleem. Je doelstelling is namelijk het oplossen van het probleem!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je met het op de juiste plek zetten van je probleemstelling.

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Om een goede probleemstelling te formuleren is het erg belangrijk dat deze zeer specifiek en relevant is. Let erop dat deze concreet is en niet vaag, onduidelijk, te breed of irrelevant. Een specifieke probleemstelling is van belang omdat deze behapbaar moet zijn om te onderzoeken, zodat je uiteindelijk een goed onderbouwd antwoord kan geven. Onthoud daarbij dat het onderwerp beter te klein kan zijn dan te groot. De probleemstelling is geen vraagstelling. Deze vloeit voort uit je probleemstelling en is een stuk concreter geformuleerd. Verder moet je duidelijk aangeven wat er onderzocht gaat worden en waar je scriptie dus over gaat. Een handige manier om het duidelijker te maken voor jezelf is jezelf steeds de vraag stellen: “Kan ik in één zin aangeven wat ik precies wil weten?”.

Een handig format voor het opstellen van de probleemstelling is middels het invullen van de volgende zin:

“Bedrijf X heeft geen inzicht in ……. .”

Of in het geval van een scriptie waarin geen sprake is van een opdrachtgever:

“Er is geen inzicht in …. .”

Je kan natuurlijk altijd een uurtje spoedbegeleiding inplannen om je probleemstelling te bespreken!

Waar het om draait is dat jouw probleemstelling een stelling van een probleem is en niet van een ramp. Wat het verschil is tussen een probleem en een ramp hangt af van wat jij aankan en wat jij studeert!

Iemand die bijvoorbeeld marketing studeert en een probleemstelling heeft als: “bedrijf X maakt verlies” heeft een verkeerde probleemstelling te pakken. Of een bedrijf winst of verlies maakt hangt namelijk van veel meer factoren af dan alleen marketing (IT systemen, bedrijfsprocessen, human resources management en ga zo maar even door). De kans dat een marketing scriptie dat gehele probleem op gaat lossen is nihil. Je moet dus doorredeneren totdat jij op een marketingprobleem uitkomt; eentje die je wél op kan lossen! Van iemand die een master of PhD scriptie schrijft wordt verwacht dat die wel hoger in de boom gaat zitten wat betreft probleemstelling.

Een probleemstelling bestaat uit twee dimensies, namelijk breedte en diepte. Een probleemstelling kan breed zijn (algemeen), dan is deze vaak niet diep. Aan de andere kant kan een probleemstelling diep zijn (specifiek), maar dat doet dan wel af aan de breedte ervan. De toepasbaarheid van de oplossing die je scriptie aandraagt hangt af van de verhouding tussen de breedte en diepte van je probleemstelling.

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je de balans te bewaren tussen de breedte en diepte van je probleemstelling. Wij helpen je ook met het strak inkaderen van je probleemstelling zodat je niet eindeloos bezig blijft met het aanscherpen en herdefiniëren van je probleem. Uiteindelijk is je doel om je scriptie succesvol af te ronden en een strak geformuleerde probleemstelling kan je hierbij enorm veel tijd besparen!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Het formuleren van de juiste probleemstelling is misschien wel het moeilijkste deel van je scriptie. Hier komen vele overwegingen bij elkaar; “wat is relevant voor mijn opleiding?”, “wat wil de opdrachtgever dat ik voor hem/haar onderzoek?”, “wat vind ik zelf interessant?”, “is de vraag wel specifiek genoeg?”, “hoe maak ik van mijn meervoudige vraag een enkelvoudige vraag?”. Dit zijn allemaal kwesties waar je mee kunt worstelen tijdens het formuleren van je onderzoeksvraag. 

Bij Afstudeerbegeleider kunnen we je hierbij helpen. We kijken eerst naar welke elementen je vraag in ieder geval moet bevatten, op basis van de eisen vanuit je opleiding, de eisen van je opdrachtgever, je eigen interesses en de haalbaarheid. Daarna gaan we aan de slag met het daadwerkelijk op papier zetten van je vraag en stellen we jou veel vragen waarbij je we in de goede richting sturen. Op die manier heb jij na de begeleiding genoeg handvatten om een objectieve, enkelvoudige, specifieke, open onderzoeksvraag te formuleren.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding