SPSS Cursus

SPSS cursus aan het zoeken?

Gratis adviesgesprek

SPSS cursus nodig?

SPSS is één van de grootste struikelblokken tijdens je studie. Herken jij je hier in? Volg net als andere geslaagde studenten onze SPSS cursus zodat jij ook verder kan!

Met welke vragen gaan we aan de slag

De SPSS cursus is er om jou kennis te laten op doen over specifieke onderwerpen van SPSS. Tijdens cursus worden de verschillende onderdelen één voor één behandeld en uitgelegd.  De begeleider gaat proactief met jou aan de slag zodat jij begrijpt wat je aan het doen bent.

  • Wanneer voer je welke toets uit?
  • Hoe voer ik de t-test/anova’s/regressies uit?
  • Hoe interpreteer je de output van SPSS?
  • Hoe check in de assumpties en de betrouwbaarheid van mijn dataset?
  • Hoe kan ik data splitten?
  • Hoe zit dat nu met compute, recode into same of into different?

Als je er gewoon helemaal niks van het hele programma begrijpt en je hoofd op error schiet als de woorden SPSS alleen al hoort is dit uitermate geschikt voor jou 😊!

Locatie

De begeleiding vindt plaats bij ons op kantoor of online. Wat jou het beste uitkomt!

Individueel of in een groep

De SPSS cursus kan zowel individueel of in groepen worden gegeven. Neem contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is!

De SPSS begeleider

Onze begeleiders zijn naast kundig toegankelijk voor jou. Dit betekent dat zij erop gericht zijn jou op je gemak te stellen zodat jij vrij bent om te vragen naar alles wat jij nog niet begrijpt zonder je daarbij opgelaten te voelen.

Hoe gaat de SPSS cursus in zijn werk?

De SPSS cursus is erop gericht jouw kennis over SPSS te ontwikkelen in de gebieden die nodig zijn. Daarom wordt aan het begin van de SPSS cursus ook samen besproken welke onderwerpen worden wanneer worden behandeld en ga je aan de slag!

Wanneer wordt er wat behandeld?

SPSS workshops 1

Het doel in de 1e Workshop is om vertrouwd te raken met het programma. We leren je daarna hoe je het programma moet gebruiken; de belangrijkste aspecten van de Data view en Variable view komen aan bod. Ook kijken we naar het op de juiste manier invoeren en opschonen van je data. Daarnaast behandelen we de beschrijvende statistieken en laten we zien hoe de belangrijkste assumpties gecontroleerd moeten worden. Deze voorkennis is broodnodig, voordat je je analyses kunt uitvoeren.

SPSS workshops 2

In de 2e workshop gaan we in op de verschillende toetsen die gebruikt worden om het verband tussen twee variabelen aan te tonen. Denk aan de verschillende T-toetsen, een Chi-kwadraat toets, de correlatie of een enkelvoudige regressieanalyse. Na het volgen van de eerste 2 sessies zal je zien dat je het programma eindelijk al goed begrijpt en kan je zelfstandig de meeste opdrachten maken en een simpele kwantitatieve analyse uitvoeren.

SPSS workshops 3

De 3e Workshop behandelt de echt geavanceerde technieken en de invloeden van meerdere variabelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meervoudige regressieanalyse, een AN(C)OVA met interactie-effecten, de factoranalyse of een logistische regressieanalyse. Uiteraard leggen we je niet alleen uit hoe je deze toetsen moet uitvoeren, maar bespreken we ook uitgebreid alle SPSS-output en grafieken.

Martin van Leerdam

Geschreven door:

Martin van Leerdam
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met SPSS? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap met SPSS!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan SPSSHandboek jou helpen?

Wij helpen je waar je ook tegenaan loopt met SPSS! Wil je gewoon met iemand samen eraan zitten die uitlegt hoe het werkt?

Check onze SPSS begeleiding! Heb je een SPSS opdracht gemaakt of je data van je scriptie geanalyseerd maar ben je er niet zeker van en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Wil je weten hoe wij te werk gaan? Check dan onze werkwijze.WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons nu een bericht!


Contact
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact