De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Hoe Rapporteer je Pearson Correlatie in SPSS?

Wanneer je een correlatie hebt uitgevoerd met SPSS noteer je allereerst de resultaten. Deze notatie doe je volgens de APA-richtlijnen. Deze richtlijnen kun je zien als een profiel voor de opmaak van je resultaten. De richtlijnen worden heel streng nageleefd, dus het is essentieel dit goed uit te voeren.

In ons voorbeeld ziet dit er bijvoorbeeld zo uit:

 

“De resultaten laten een significant gemiddeld negatief verband zien tussen het aantal gereden kilometers en het aantal ongelukken, r (40) = -0,401, p = 0,008.”

Tussen de haakjes plaats je de df. Df staat voor degrees of freedom, oftewel je vrijheidsgraden. Deze kun je vinden door het aantal steekproeven af te trekken van je steekproefgrootte (N). In dit geval is dat N-1 = 41-1 = 40, want we hebben 41 waarnemingen of aantal mensen in de steekproef (steekproefgrootte) en we toetsen hier 1 verband (1 steekproef). Achter ‘p’ zet je de p-waarde. Deze kon je in onze output vinden bij ‘Sig.’ En is aangegeven met de rode cirkel.

Bij het hanteren van de APA regels moet ook rekening gehouden worden met spaties, schuingedruktheid, komma’s en punten. De letters zijn in dit geval schuingedrukt en de cijfers gewoon recht. Zoals je ziet is de ‘r‘ scheef en de ‘p’ ook. Dit geldt ook voor andere letters bij de rapportage van andere analyses, zoals de ‘t‘ bij de t-test, de ‘F‘ bij de ANOVA (of F-test), de ‘‘ bij regressie en de ‘‘ bij Chi-kwadraat analyse.

Het is een precies en tijdrovend werk om dit correct te doen, maar het is wel belangrijk. Het signaleert naar je begeleider/beoordelaar hoe goed je bent in statistiek SPSS. Dit kan je cijfer dus positief beïnvloeden. Recruiters die sollicitatiebrieven ontvangen filteren sollicitanten met teveel spellingsfouten ook meteen uit hun bestand.

 

Kom je er niet uit met de rapportage Pearson Correlatie in APA? Check dan onze online spoedbegeleiding of wat we nog meer voor je kunnen betekenen!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding