De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Wanneer gebruik je een Pearson Correlatie in SPSS?

De Pearson Correlatie wordt gebruikt als je benieuwd bent naar het lineaire verband tussen twee continue variabelen.

Wanneer een variabele (X) stijgt, is er een evenredige stijging in de andere variabele (Y) per stijging. Bijvoorbeeld als het meer regent zal het grondwaterpeil evenredig omhoog gaan. Anderen mogelijkheden zijn curvelineaire of exponentiële verbanden. Bijvoorbeeld wanneer een je koffie drinkt (X) zullen de eerste 1 of 2 kopjes een positief effect hebben op de alertheid (Y), maar na 10 koppen valt te verwachten dat de alertheid weer daalt.

Continue variabelen zijn variabelen van interval of ratio meetniveau. Het meet hoeveel van de spreiding in X en de spreiding in Y gezamenlijk is. De correlatiecoëfficiënt kan een waarde aannemen tussen de -1 en 1 en wordt aangegeven met r. Het teken geeft de richting aan van het verband. De waarde geeft de sterkte aan van het verband. Waardes dichtbij de nul geven een zwak verband aan. Hoe dichter de r-waarde bij 1 (of -1) in de buurt komt, des te sterker wordt het verband.

Een voorbeeld van een onderzoeksvraag: Is er een verband tussen het aantal gereden kilometers en het aantal ongelukken. Hieronder zie je van de correlatie de SPSS-output. Wij helpen je bij het interpreteren van deze output.

Kom je er niet uit met Pearson Correlatie in SPSS? Check dan onze online spoedbegeleiding of wat we nog meer voor je kunnen betekenen!

Voor als je met je handen in het haar zit!

Toets keuze en berekening (statistiek en SPSS)

Is statistiek zowat Chinees voor je? Geen nood, wij helpen je om de juiste toetsen te kiezen en te te begrijpen zodat jij weer verder kan

Nodige bevestiging in je keuzes

Statistiek onder de knie krijgen betekent veel keuzes en fouten maken. Wij bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een statistiektentamen kan voor veel stress zorgen. We gaan samen aan de slag zodat jij klaar bent voor dat tentamen gaat!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

Wat kan je verwachten van de statistiekbegeleider

Onze methode in één minuut

0 studenten
(meer zelfs) zijn je voorgegaan
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding