De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Wanneer gebruik je een Pearson Correlatie in SPSS?

De Pearson Correlatie wordt gebruikt als je benieuwd bent naar het lineaire verband tussen twee continue variabelen.

Wanneer een variabele (X) stijgt, is er een evenredige stijging in de andere variabele (Y) per stijging. Bijvoorbeeld als het meer regent zal het grondwaterpeil evenredig omhoog gaan. Anderen mogelijkheden zijn curvelineaire of exponentiële verbanden. Bijvoorbeeld wanneer een je koffie drinkt (X) zullen de eerste 1 of 2 kopjes een positief effect hebben op de alertheid (Y), maar na 10 koppen valt te verwachten dat de alertheid weer daalt.

Continue variabelen zijn variabelen van interval of ratio meetniveau. Het meet hoeveel van de spreiding in X en de spreiding in Y gezamenlijk is. De correlatiecoëfficiënt kan een waarde aannemen tussen de -1 en 1 en wordt aangegeven met r. Het teken geeft de richting aan van het verband. De waarde geeft de sterkte aan van het verband. Waardes dichtbij de nul geven een zwak verband aan. Hoe dichter de r-waarde bij 1 (of -1) in de buurt komt, des te sterker wordt het verband.

Een voorbeeld van een onderzoeksvraag: Is er een verband tussen het aantal gereden kilometers en het aantal ongelukken. Hieronder zie je van de correlatie de SPSS-output. Wij helpen je bij het interpreteren van deze output.

Kom je er niet uit met Pearson Correlatie in SPSS? Check dan onze online spoedbegeleiding of wat we nog meer voor je kunnen betekenen!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding