De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar staat zijn wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Wat houdt een Power Analyse in?

Wanneer je proefpersonen moet inzetten voor het doen van een onderzoek, dan is het heel belangrijk om vooraf een analyse uit te voeren waarin je bepaalt hoeveel proefpersonen je precies nodig hebt. Natuurlijk is het zo dat een studie een betrouwbaarder resultaat geeft naar mate er meer personen aan deelnemen. Je hebt in dit geval te maken met gedragsregels waar je je aan dient te houden, voor wetenschappelijke integriteit. Je bent daarom verplicht om een analyse uit te voeren om te bepalen hoeveel proefpersonen je nodig hebt om te kunnen zorgen voor een significante uitkomst van de studie. Hierbij is de minimale power die je mag hebben 0.80. Je kijkt dus altijd hoeveel proefpersonen je nodig hebt om een minimale power van 0.80 te bereiken.

Met een power analyse stel je eenvoudig vast hoeveel proefpersonen je voor jouw specifieke studie nodig hebt. Deze power analyse kan je uitvoeren door gebruik te maken van een hiervoor bedoeld computerprogramma. Een goede optie is dan G*Power 3. Dit programma kan je helpen met het berekenen van het nodige aantal proefpersonen voor studies op elk onderzoeksgebied en is gratis te downloaden via http://www.gpower.hhu.de/.

Je kunt voor diverse analyses je power analyse uitvoeren middels dit programma. Je kunt kiezen uit een afhankelijke t-toets en een onafhankelijke t-toets. Daarnaast kun je ook gaan voor one-way anova of meerweg anova, ancova, correlaties en een regressie analyse. Het programma, dat overigens geheel gratis is, biedt je dan ook alle nodige mogelijkheden voor je power analyse, waarmee je dus op voorhand je benodigde aantal proefpersonen kunt bepalen en achteraf de door jouw onderzoek bereikte power.

Het betrouwbaarheidsniveau, niet te verwarren met de power, van je onderzoek staat standaard op 95% ingesteld en het is aan te raden dit ook vast te houden. Uitzonderingen zijn te vinden in de medische wereld waar soms hogere 99% betrouwbaarheid vereist wordt of pseudo wetenschappen waar een minder strenge eisen zijn en de betrouwbaarheid soms op 90% gezet wordt. Binnen G-power stel je dit middels de betrouwbaarheidserror in te stellen, oftewel de toegestane foutmarge, dit is dus meestal 1 – 0.95 = .05.

Je kunt de toetsen zogenaamd ‘one tailed’ of ‘two tailed’ uitvoeren, ook wel eenzijdig of tweezijdig. Het is altijd aan te raden om te gaan voor een tweezijdige (two tailed) toetsing. Een eenzijdige toets wordt lang niet altijd geaccepteerd en wordt dan ook niet vaak gebruikt voor een professionele en betrouwbare power analyse.

De effectsize kun je instellen op klein, medium of groot. Dit doe je op basis van verwachtingen uit eerdere literatuur over jouw onderwerp. Mocht deze literatuur tegenstrijdig zijn of niet aanwezig dan is aan te raden om uit te gaan van een medium effect.

Lees over wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van persoonlijke begeleiding. Of check onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier over onze werkwijze.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

SPSS nog net geen chinees voor je?

De weg kwijt in SPSS? Is het kiezen van de juiste toets als het praten in Chinees?? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende deadline icm SPSS zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding