Reviews

Wat studenten van ons vonden

“Voor statistiek had ik twee hoorcolleges in de week en geen werkgroepen. Je vragen konden online gesteld worden en werden dan in het volgende hoorcollege behandeld. Dit werkte voor mij absoluut niet. Vaak werd mijn vraag naar mijn mening onduidelijk behandeld en was ik nog geen steek verder. Na een half jaar elk hoorcollege gevolgd te hebben en toch mijn tentamen niet haalde besloot ik bijles te nemen. Stijn nam de tijd voor mijn vragen en legde ze duidelijk uit. Op het moment dat ik een onderdeel toch niet snapte nam hij alles stap voor stap nogmaals met mij door totdat ik alles helemaal begreep. Elke som en analyse besprak ik met hem, zodat ik volledig voorbereid het tentamen inging en het de tweede keer wel haalde!”

Larissa

“Ik ben erg tevreden over de hulp bij statistiek. Stijn is vriendelijk, geduldig en neemt de tijd voor je.”

Dewi

“Voor iedereen die veel moeite heeft met SPSS of graag hulp wil van iemand die weet waar hij mee bezig is: ga naar Stijn. Wat ik erg prettig vond is dat ik alles kon vragen zonder het gevoel te krijgen dat het domme vragen waren. Ook maakt hij altijd tijd voor je vrij als je er niet uitkomt. Hij laat je zelf nadenken, waardoor je zelf een goed inzicht krijgt in waar je mee bezig bent. Hierdoor heb ik geleerd zelf analyses te draaien en om de resultaten te verklaren. Dankzij Stijn heb ik hetgene waar ik altijd het meeste tegenop zag; de analyse van mijn resulaten, goed kunnen uitvoeren.”

Robin

““Ik zat met m’n handen in het haar maar dankzij afstudeerbegeleider.nl heb ik binnen 3 dagen alsnog m’n deadline kunnen halen”. De afstudeerbegeleider (in mijn geval Stijn) is eigenlijk direct aan de slag gegaan nadat ik kort had uitgelegd waar ik was blijven steken met SPSS. Binnen een aantal uren liep ik met een last van m’n schouders naar buiten en waren de nodige stappen door Stijn verricht. Prettig was ook dat Stijn uitgebreide kennis heeft en ik er gewoon bij kon blijven zitten. Zodoende zorgde hij ervoor dat ik snapte wat er gedaan werd. Dit vond ik persoonlijk erg prettig.”

Michel

“Ik zat in een drukke periode en kwam niet helemaal uit mijn SPSS. Door de persoonlijke begeleiding van Stijn heb ik een hoop tijd en moeite kunnen besparen. Als studiebegeleider kan Stijn natuurlijk ook verder gaan dan leraren. Zo kan hij ook je antwoorden controleren en zorgen dat je een opdracht sowieso voldoende maakt. Deze garantie heb je niet als je een opdracht bij een leraar inlevert.”

Tim

“Afstudeerbegeleider is een jonge en dynamische organisatie met een gedreven groep mensen die vanuit sterke expertise en eigen ervaringen een behoefte markt voor studenten hebben aangeboord. Zij zijn hierin pioniers en daarom in staat om maat werk te leveren. Ik ben goed op weg geholpen, zodat ik mijn tentamen psychologische survey met een ruime 8 kon afronden. In de toekomst zou ik zeker weer aankloppen bij Afstudeerbegeleider.nl!”

Carla

“Hele goede bijles in SPSS gehad, theorie werd mij eindelijk duidelijk door het geven van goede voorbeelden en oefeningen.”

Rutger

“Alle vakken gehaald met enig gemak, behalve statistiek. Een terugkerende hobbel die voor veel studievertraging heeft gezorgd. En toen was daar Stijn, de reddende engel die het mij na al die pogingen van anderen voor de eerste keer duidelijk kon uitleggen. Want zo moeilijk is het eigenlijk allemaal niet….!”

Sanne

“Erg behulpzaam! Wanneer ik bel altijd wel even tijd of wordt er geprobeerd om tijd te maken. Ook de manier van uitleg is goed. Bij mij is op een gegeven moment het kwartje gevallen en haalde opeens een 8 voor mijn tentamen, terwijl daarvoor een paar keer onvoldoende. Dus goede manier van uitleg, waardoor je zelf goed moet nadenken. Zodat je op een gegeven moment door hebt hoe het moet.”

Floor

“Stijn heeft mij uitstekend voorbereid op mijn tentamen Testtheorie. Ik moest echt van nul komen, maar ben in een zomer bijgespijkerd! Erg blij met mijn aantekening diagnostiek én met de kennis die ik erbij heb gekregen. Prijs/kwaliteitsverhouding is daarom naar mijn mening erg hoog. Ik heb betere begeleiding gekregen van jullie dan van mijn vorige begeleider op school.”

Margriet

“Concreet, persoonlijk en praktische inleiding in de wereld die SPSS heet. Stijn past de snelheid en niveau van uitleg naadloos aan op je eigen niveau en achtergrond, en gebruikt zeer toepasbare en beeldende voorbeelden. En daarbij: prettig in de omgang en zeer toegankelijk.”

Sophie

“Door de adviezen en begeleiding van Stijn heb ik pas echt leren werken met SPSS en misschien nog wel belangrijker om te vermelden het programma echt leren begrijpen.”

Joost

“Fabian en Stijn hebben mij niet alleen heel goed geholpen met statistiek maar ook om zelfverzekerder te worden over mijn eigen kunnen. Ook met SPSS heb ik veel aan ze gehad. Dit jaar statistiek gehaald dankzij de hulp van Fabian en Stijn en volgend jaar ga ik zeker weer gebruik maken van afstudeerbegeleider!”

Vivian

“Ik heb samen met 5 studiegenootjes statistiek bijles gehad van Fabian via Afstudeerbegeleiding. Fabian wist alles met geduld uit te leggen en hierdoor heeft hij duidelijkheid kunnen scheppen in de (voor ons) wirwar van statistische toetsen. Mede hierdoor heb ik het tentamen in één keer gehaald. Ook buiten de bijlessen om heb ik hard gestudeerd maar zonder de bijlessen had ik het vak nooit in één kunnen kunnen halen. Ik ben blij dat ik de bijlessen heb gevolgd!”

Mylou

“Stijn heeft mij vorig jaar geholpen met SPSS voor mijn bachelorproject. Hij heeft geholpen bij het ophalen en verwerken van data maar ook bij de interpretatie van de uitkomsten. Ik heb hier veel baat bij gehad, niet alleen voor mijn project maar ook nu nog merk ik dat ik veel beter inzicht heb in SPSS. Ik snap nu beter waarom ik bepaalde dingen doe en hoe ik het moet doen natuurlijk. Ik zit nu in mijn tweede jaar en de bijles van vorig jaar bespaart me nu veel tijd en moeite. Een echte aanrader dus!”

Claudia

“Met hulp van afstudeerbegeleider heb ik in een redelijk korte tijdsperiode mijn resultatenhoofdstuk van mijn scriptie kunnen schrijven. Maar wat veel belangrijker is dat ik sindsdien meer van statistiek en het programma SPSS begrijp. Ik heb de begeleiding van Stijn als prettig ervaren, hij is geduldig en geeft duidelijke uitleg aan de hand van goede voorbeelden.”

Viviana

“Afstudeerbegeleider is een jonge en dynamische organisatie met een gedreven groep mensen die vanuit sterke expertise en eigen ervaringen een behoefte markt voor studenten hebben aangeboord. Zij zijn hierin pioniers en daarom in staat om maat werk te leveren. Ik ben goed op weg geholpen, zodat ik mijn tentamen psychologische survey met een ruime 8 kon afronden. In de toekomst zou ik zeker weer aankloppen bij Afstudeerbegeleider.nl!”

Carla
Onderwijswetenschappen

“Uitstekende begeleiding: Zeer flexibel, denkt met je mee, oplossingsgericht. Aanrader!”

Eric
Master Accountancy & Control

“Ik ben heel erg tevreden over de hulp die ik heb gekregen toen ik dat het hardst nodig had. Stijn en Fabian hebben mij enorm geholpen en ik ben hun ontzettend dankbaar voor hun hulp. Afstudeerbegeleider is een aanrader voor iedereen die extra hulp kan gebruiken tijdens hun studie. Dus heb je hulp nodig? wacht niet langer, want afstudeerbegeleider staat voor je klaar!”

Ratna
HBO communicatie

“Stijn heeft mij geholpen meer overzicht over mijn eigen scriptie te krijgen. Hij heeft mij met name geholpen met het opstellen van een enquête, het inladen van alle verzamelde gegevens in SPSS en de verschillende toetsen uitgelegd die ik kon toepassen. Dit waren onderdelen van mijn scriptie waar ik heel erg tegenop zag, maar afstudeerbegeleider.nl heeft me door deze onderdelen heen gesleept. Ik ben heel blij dat ik deze hulp heb ingeschakeld!”

Aimée
Media & Entertainment Management, InHolland

“Een wetenschappelijke scriptie is eigenlijk niet mogelijk zonder statistische analyses. SPSS is de sleutel om stellingen te kunnen toetsen. Stijn heeft met hier en daar een uurtje zowel de statistiek als het programma tot iets simpels gemaakt. Reken even na: 1 uur met Stijn is al gauw 10 uur zelfstudie, misschien zelfs meer. Zo wordt afstudeerbegeleider wel heel goedkoop.”

Peter
Executive Master in Finance & Control, Nyenrode

“Stijn en zijn team weten de beginselen van statistiek te combineren met een masterclass SPSS. Deze combinatie van theorie en praktijk werkt verhelderend en zorgt ervoor dat je al snel in mogelijkheden kan denken voor het statistische gedeelte van je scriptie. Ik heb zelf weinig talent voor statistiek en keek enorm op tegen mijn master thesis. Doordat de lessen van Stijn meer inzicht gaven in de wereld van statistiek, groeide mijn motivatie en kreeg ik weer vertrouwen in een goed einde. Ik ben blij dat ik deze lessen heb gevolgd!”

Eric

“Omdat het statistische gedeelte van de opleiding bij mij altijd zwak is geweest, zocht ik hulp bij afstudeerbegeleider. De eerste paar uur werd mijn algemene statistische kennis door Fabian bijgespijkerd. Waarom testen we en wat valt er nou uit bijvoorbeeld SPSS tabellen op te maken? Vervolgens heeft Stijn het overgenomen en zijn we gericht naar mijn scriptie gaan kijken. Stijn heeft mij erg geholpen door vaak een spiegel voor te houden en je zelf te laten inzien wat er moet gebeuren. Samen kijken naar je data en aan de hand hiervan bepalen welke SPSS testen nodig zijn. Sturing was voor mij hierin echter van essentieel belang. Op deze manier kreeg ik vaak snel terugkoppeling wat ervoor zorgde dat ik vaart hield in het schrijven van mijn scriptie!”

Maarten
Business Studies, Universiteit van Amsterdam

“Ik kon een statistiek-handleiding van 800 bladzijdes downloaden en er lag nog een boek Research methods van 700 pagina’s in mijn boekenkast. Het zou mij uren en uren kosten om precies uit te zoeken wat ik moest weten en dat was alleen maar de theorie. Er werd mij geadviseerd om contact met Stijn op te nemen en zo had ik binnen twee dagen mijn data en onderzoeksmethode helemaal klaar. Snel, moeiteloos en no-nonsense!”

Kalun
Msc. Business Administration, Financial management, Vrije Universiteit

“Ik heb dankzij Stijn in korte tijd veel meer kennis opgedaan over het te gebruiken dataverwerkingsprogramma SPSS. Niet alleen werden de handelingen duidelijk, maar ook de achterliggende theorie. Ik heb dankzij de geboden hulp in korte tijd meer begrepen van statistiek en SPSS dan tijdens de afgelopen 5 jaar aan de Universiteit. Stijn heeft enorm veel kennis van dit programma, en dankzij hem ben ik in ieder geval een stuk verder gekomen met het schrijven van mijn thesis! Als je vast zit met een onderzoek, of je ziet het niet meer zitten, dan is de hulp die wordt aangeboden door Afstudeerbegeleider.nl zeker een enorme aanrader!”

Karin
Sociologie

“Iedereen die vaart wil maken met het afronden van zijn of haar scriptie kan ik adviseren om begeleiding te nemen bij Stijn. De afronding van mijn eigen scriptie duurde al een hele tijd, waarbij ik telkens weer vastliep op het statistiekgedeelte. Stijn heeft mij geholpen om het statistiekdeel te begrijpen, waardoor ik nu gestructureerd mijn scriptie kan afmaken. Bovendien is het afronden van mijn scriptie hierdoor nu ook een stuk leuker geworden.”

Jasper
Bestuurskunde, Vrije Universiteit

“Het was met name zeer waardevol dat ik Stijn als sparringpartner had als er belangrijke beslissingen moesten worden gemaakt wat betreft de SPSS analyse. Hij kon zich zeer snel inleven in mijn onderzoek en we konden dus snel op niveau aan de slag. Een zeer prettige samenwerking resulteerde in een scherpe analyse in een korte tijd.”

Peter
Communicatiewetenschappen, Vrije Universiteit

“Voor iedereen die veel moeite heeft met SPSS of graag hulp wil van iemand die weet waar hij mee bezig is: ga naar Stijn. Wat ik erg prettig vond is dat ik alles kon vragen zonder het gevoel te krijgen dat het domme vragen waren. Ook maakt hij altijd tijd voor je vrij als je er niet uitkomt. Hij laat je zelf nadenken, waardoor je zelf een goed inzicht krijgt in waar je mee bezig bent. Hierdoor heb ik geleerd zelf analyses te draaien en om de resultaten te verklaren. Dankzij Stijn heb ik hetgeen waar ik altijd het meeste tegenop zag; de analyse van mijn resultaten, goed kunnen uitvoeren.”

Robin
Criminologie, Vrije Universiteit

“Toen ik begon met de analyse van de data voor mijn scriptie, liep ik al snel vast. Mijn kennis van statistiek en SPSS was erg ver weggezakt en ik kwam er niet uit. Stijn heeft me hierbij heel goed geholpen! Hij heeft geluisterd naar wat ik met mijn onderzoek wilde bereiken en goed gekeken naar mijn data. Hij heeft me precies uit kunnen leggen wat ik met mijn data kon en hiermee heb ik uiteindelijk mijn analyse snel af kunnen ronden.”

Jantine
Beleid, Communicatie en Organisatie, Vrije Universiteit

“Het klinkt cliché maar zonder Stijn had ik mijn studie niet af kunnen ronden, daar vind ik SPSS veel te moeilijk voor. Aan de andere kant, tijdens Stijns begeleiding ben zelfs IK SPSS gaan snappen. En dat was zo fijn voor mij, want ik wil altijd graag begrijpen wat en waarom iets op een bepaalde manier moet en Stijn heeft het geduld gehad om mij stap voor stap door het SPSS gedeelte van mijn master-scriptie gesleept. Het laatste gedeelte heb ik zelfs alleen gedaan!”

Eva
Communicatie, Universiteit van Amsterdam

“Dankzij de snelle en heldere uitleg van de (voor mij ingewikkelde) statistiek kon ik mijn onderzoek afronden. Als je moeite hebt met het verwerken van de data ben je bij afstudeerbegeleider op het juiste adres!”

Desiree
HBO Master Special Educational Needs; Gedragspecialist

“Door afstudeerbegeleider heb ik in 2,5 maand mijn scriptie geschreven. Binnen twee weken veranderde SPSS van iets heel vervelends, naar eigenlijk iets heel leuks. Ik begreep waar ik mee bezig was en ontdekte dat het juist heel leuk is om zelf je verwachtingen te toetsen. Na twee weken afstudeerbegeleider was mijn resultatensectie af! Niet alleen wordt uitgelegd hoe je SPSS moet gebruiken, ook wordt duidelijk waarom het belangrijk is SPSS te gebruiken. Als je moeite hebt met statistiek of je wilt gewoon een stok achter de deur, is afstudeerbegeleider een enorme aanrader!”


Arbeids- en Organisatiepsychologie, Vrije Universiteit

“Ook in het buitenland is er een gebrek aan goede begeleiding bij het schrijven van een scriptie, zo blijkt uit mijn verhaal. Ik kan afstudeerbegeleider.nl absoluut aanraden als je ervoor gekozen hebt een statistiek onderzoek uit te voeren. Je kunt uitstekende uitleg verwachten, zeker als je nog geen ervaring hebt met SPSS, maar ook om je geheugen op te frissen. Vervolgens word je goed begeleidt bij het uitvoeren van jouw specifieke onderzoek, om je scriptie tot een succes te brengen. Mijn begeleidende professor stond versteld toen ik hem mijn perfect uitgevoerde “two way repeated measures ANOVA” en “multiple linear regression analysis” liet zien.”

Jeroen
MSc Management, University of London

“In de boekenhandel op de uni waren twee SPSS boeken beschikbaar. De lange versie van 700 pagina’s en de samenvatting van 15 pagina’s. Doordat ik maar een week de tijd had om mijn data in SPSS te verwerken viel mijn keuze op de samenvatting. Na het lezen van de samenvatting kwam ik erachter dat de informatie uit het boekje te beperkt was. Ik zat werkelijk met mijn handen in het haar. Stijn was mijn redder in nood. Hij heeft binnen 1 middag precies kunnen vertellen hoe ik mijn data op de juiste manier in SPSS kon verwerken. Dankzij Stijn kreeg ik een 7,5 voor mijn thesis.”

Nikki
Communicatiewetenschappen, Vrije Universiteit

“Als afsluiting van mijn master accountancy moest ik een scriptie schrijven, waarbij het verrichten van empirisch onderzoek een verplicht onderdeel vormde. Het schrijven van het theoretische onderdeel van de scriptie was op zich geen probleem, ik was hier immers gedurende mijn opleiding op voorbereid. Het uitvoeren van een empirisch onderzoek, was echter relatief nieuw voor mij. De beslissing om mij bij Afstudeerbegeleider.nl te laten begeleiden bij het uitvoeren van dit onderzoek is ongetwijfeld het beste wat ik had kunnen doen. Eerst werd mijn conceptueel model tegen het licht gehouden en met name de koppeling met de theoretische achtergrond. Vervolgens hebben we mijn data nader geanalyseerd en zijn we daarmee in SPSS aan de slag gegaan. In een aantal sessies stond de hele structuur van mijn onderzoek en wellicht het belangrijkste, ik begreep alle tussenliggende stappen en had mij het werken met SPSS al redelijk eigen gemaakt. Een betere voorbereiding voor mijn verdediging was nauwelijks denkbaar! Ik ben erg tevreden dat ik gebruik heb gemaakt van afstudeerbegeleider! De kennis en vaardigheden van de begeleiders is daarbij uitstekend. Zij kunnen direct relevante feedback geven op de issues waarmee je als student mee te maken kan krijgen. Dit is bij het schrijven van een scriptie zeker geen overbodige luxe.”

Laurens

“Ik had een tentamen voor statistiek, een vak wat ik niet snapte. Afstudeerbegeleider heeft mijn tentamenstof uitgelegd, zodat ik de meeste formules die terugkwamen in de toets begreep. Ik heb het vak met een voldoende afgesloten. Het was leuk om met Peter samen te werken en ik kreeg het gevoel dat ik Statistiek snapte.”

Yafet

“Ik studeer commerciële Economie te Hogeschool Leiden. Mijn scriptie miste structuur en overzicht, de rode draad van het verhaal was een beetje verloren gegaan. De begeleiding heeft geholpen om alle bouwstenen van het verhaal naar voren te halen. Met behulp hiervan kon het theoretisch kader overzichtelijk neergezet worden en is de basis van de scriptie duidelijk neergezet. Door de afstudeerbegeleiding heb ik mijn scriptie overzichtelijk en duidelijk neer kunnen zetten. Het heeft de vertaalslag gemaakt om het voor de lezer duidelijk te maken. Door een goede basis neer te zetten heb ik mijn scriptie verder kunnen structureren op deze bouwstenen. Het heeft mij geholpen om het verhaal even vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik wist wel dat ik vastgelopen was maar de begeleiding heeft mij duidelijk gemaakt hoe ik dit probleem het beste aan kon pakken. Zo’n frisse blik op het verhaal helpt enorm om weer even duidelijk te krijgen welke stukken wat extra aandacht kunnen gebruiken.”

Mathijs

“Ondanks dat ik wel had opgelet tijdens college en de powerpoints en literatuur bestudeerd had, begreep ik de stof niet. Ik voelde me erg onzeker en niet voldoende voorbereid voor mijn tentamen. Ik kon de volgende dag meteen online een afspraak met Peter krijgen. Hij begreep direct wat ik niet snapte en we gingen met de voorbeelden uit mijn tentamenstof direct aan de slag. Hierdoor haalde ik mijn tentamen in één keer en bovendien werd mijn onderzoeksvoorstel goedgekeurd Ik kijk met een super goed gevoel terug op de begeleiding. Erg fijn om zowel professionele uitleg te krijgen die aansluit op mijn niveau van denken. Ook heb ik Peter ervaren als een erg fijne en empathische begeleider.”

Chantal

“Inmiddels ben ik, mede dankzij de hulp van de begeleiders van afstudeerbegeleider, afgestudeerd. Afstudeerbegeleider heeft me geholpen met het opzetten van het onderzoek, het uitschrijven van het onderzoeksvoorstel en het uitwerken van het onderzoeksvoorstel in de vorm van een afstudeeronderzoek. Daarnaast boden ze mij hulp bij SPSS/data analyses en het perfectioneren van de onderzoeksvragen. Kortom: afstudeerbegeleider heeft mij geholpen van A tot Z. Na 2 jaar aanmodderen hebben zij ervoor gezorgd dat, door middel van de deskundige en altijd beschikbare begeleiding, ik eindelijk ben afgestudeerd met een mooi cijfer. Mijn vaste begeleidster Bobby deed ontzettend veel moeite om mij bij te staan in een proces waarin ik meerdere keren heb overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Kortom: ik kan de hulp van afstudeerbegeleider aan een ieder die problemen heeft met afstuderen aanraden, hun expertise helpt je te slagen!”

Nana

“Ondanks dat ik wel had opgelet tijdens college en de powerpoints en literatuur bestudeerd had, begreep ik de stof niet. Ik voelde me erg onzeker en niet voldoende voorbereid voor mijn tentamen. Ik kon de volgende dag meteen online een afspraak met Peter krijgen. Hij begreep direct wat ik niet snapte en we gingen met de voorbeelden uit mijn tentamenstof direct aan de slag. Hierdoor haalde ik mijn tentamen in één keer en bovendien werd mijn onderzoeksvoorstel goedgekeurd Ik kijk met een super goed gevoel terug op de begeleiding. Erg fijn om zowel professionele uitleg te krijgen die aansluit op mijn niveau van denken. Ook heb ik Peter ervaren als een erg fijne en empathische begeleider.”

Esther

“Het schrijven van het theoretische onderdeel van de scriptie was op zich geen probleem, ik was hier immers gedurende mijn opleiding op voorbereid. Het uitvoeren van een empirisch onderzoek, was echter relatief nieuw voor mij. De beslissing om mij bij Afstudeerbegeleider.nl te laten begeleiden bij het uitvoeren van dit onderzoek is ongetwijfeld het beste wat ik had kunnen doen. In een aantal sessies stond de hele structuur van mijn onderzoek en wellicht het belangrijkste, ik begreep alle tussenliggende stappen en had mij het werken met SPSS al redelijk eigen gemaakt. Een betere voorbereiding voor mijn verdediging was nauwelijks denkbaar! De kennis en vaardigheden van de begeleiders is daarbij uitstekend. Zij kunnen direct relevante feedback geven op de issues waarmee je als student mee te maken kan krijgen. Dit is bij het schrijven van een scriptie zeker geen overbodige luxe.”

Laurens

Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht