Logistic Regression

Een voorspellend model maken

Logistic Regression

Met Logistische Regressie (Logistic regression) analyses kan je een voorspellend model maken om de kans op een positieve uitkomst van een categorische afhankelijke variabele te voorspellen. Dit kan met één of meerdere onafhankelijke variabelen. Hierbij is de categorische variabele vaak dichotoom maar het kan ook met een categorische variabele met meer dan twee categorieën. Hierbij voorspel je dus de kans op bijvoorbeeld een positieve uitkomst.Om een logistische regressie uit te voeren ga je naar Analyze > Regression > Binary Logistic. Hierbij zet je de dichotoom categorische afhankelijk variabele in de ‘dependent’ box en de onafhankelijke variabelen in de ‘covariates’ box. Vervolgens is het handig om bij de knop ‘options’ een aantal onderdelen aan te vinken zoals ‘classification plots’, ‘hosmer-lemeshow goodness of fit test’, ‘Iteration History’ en de betrouwbaarheidsintervallen ‘CI for exp(B)’. Mocht je een categorische variabele hebben met meer dan twee categorieën gebruik je in plaats van ‘binary logistic’ de funtie ‘multinominal logistic’.Vervolgens ben je klaar om de analyse te draaien.

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met SPSS? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap met SPSS!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan SPSSHandboek jou helpen?

Wij helpen je graag verder door je persoonlijk uitleg te geven over de logistic regression! Wil je gewoon met iemand samen eraan zitten die uitlegt hoe het werkt?

Check onze SPSS begeleiding! Heb je een SPSS opdracht gemaakt of je data van je scriptie geanalyseerd maar ben je er niet zeker van en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Wil je weten hoe wij te werk gaan? Check dan onze werkwijze.WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons nu een bericht!


Contact
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht