SPSS Handboek

SPSSHandboek.nl is er voor studenten maar natuurlijk ook voor alle anderen die SPSS moeten gebruiken tijdens zijn/haar studie of werk. Sommigen kennen SPSS vooral als een noodzakelijk kwaad. Zij vervloeken het programma ook regelmatig. Tijdens hun studie krijgen ze les in het programma maar helaas blijkt dit weinig inzicht te geven in hoe ze later met het programma moeten werken. Door een duidelijk overzicht te geven van de verschillende toetsen in SPSS wil SPSShandboek.nl je een beter inzicht geven in het programma zodat jij weet waar je mee bezig bent en het misschien wel leuk gaat vinden om mee te werken…

SPSS is één van de meest gebruikte programma’s voor statistische analyses in de sociale wetenschappen. Het wordt gebruikt door wetenschappers, (markt-)onderzoekers, overheidsinstellingen, onderzoeksbureau's en nog velen anderen. Daarom is SPSS een belangrijk onderdeel van veel opleidingen op zowel universiteiten als HBO instellingen. SPSS is de “praktische” uitvoering van de statistiek.

Tijdens het afstuderen moet er ineens met het programma gewerkt worden en dan lopen veel studenten vast. Tijdens de vakken kon je je nog redden door simpelweg de instructies van de docent op te volgen, of stiekem met iemand anders mee te kijken. Nu moet je met het schrijven van je scriptie zelf aan de slag zonder dat iemand jou precies verteld wat je moet doen. Vergelijk het maar met het in elkaar zetten van een IKEA-kast. Iedereen kan de instructies in de handleiding opvolgen, daar hoef je nog geen timmerman voor te zijn. Met je afstuderen zit er alleen geen handleiding bij en weet je niet hoe het resultaat er uit gaat zien. Je hebt alleen een paar planken, schroeven, spijkers (je data) en een gereedschapskist (SPSS) en hier moet jij een kast van gaan maken. Toch net even anders!

Hier helpen wij je graag mee. ​

Contactformulier

Vul nu in, dan nemen we zo snel mogelijk (gemiddeld 1-2 uur, max 24 uur) contact met je op via de telefoon of mail om opties te bespreken.